רוצים בקשר זוגי של אושר, אהבה, הנאה וסיפוק? היו מחוייבים להצלחת הזוגיות שלכם

מחוייבות

כמו כל הצלחה חשובה בחיינו, גם הנישואים המאושרים אינם קורים מעצמם. הם מתפתחים מתוך רצון חזק ומחוייבות של שניכם לטיפוח הקשר, מתוך התייחסות וכוונה רצינית של שניכם. המחוייבות היא בעצם תוצאה של התחייבות הדדית של שניכם, התחייבות שאתם לוקחים על עצמכם מרצונכם החופשי ומתוך שמחה. מטרת המחוייבות היא לתת לקשר שלכם את מקומו החשוב והמרכזי בחייכם, לאפשר לשניכם להרגיש בטוחים בקשר ולחזק את האמון שלכם זה בזו וזו בזה.

לפני שאתם ממשיכים לקרוא, עצרו רגע ושאלו את עצמכם: "בדברים שהצלחתי בהם בחיים שלי – איך התבטאה בפועל המחוייבות שלי? מה עשיתי מתוך המחוייבות שלי להצלחה ב…?" (לדוגמא, הצלחתי בלימודים כי הגעתי להרצאות, רשמתי את תוכן ההרצאה, הגשתי עבודות בזמן ונעזרתי בחברים שלי כשהיה קשה לי). כתבו את התשובה שלכם ורק אחרי כן המשיכו לקרוא.

מה הם המרכיבים העיקריים של מחוייבות לזוגיות שלכם?

המחוייבות לקשר מתחילה בהחלטה שלכם לקשור את חייכם יחד, לבנות יחד משפחה ולחיות כזוג אוהבים. אתם רוצים כל אחד באושרו של בן ובת הזוג  והאושר הזה תורם לאושר האישי של שניכם. אתם נותנים להצלחת הקשר הזוגי מקום גבוה מאד בסולם העדיפויות שלכם. ולכן ה"אנחנו" בא לפני ה"אני": הצרכים שלנו כזוג קודמים לצרכים האישיים של כל אחד מאתנו כפרט. כל אחד משנינו מוותר במידה מסויימת על רצונותיו האישיים, או נותן להם (לפחות באופן זמני) חשיבות נמוכה מזו של הצרכים הזוגיים.

מרכיב חשוב נוסף הוא המחוייבות לעצם הרעיון של נישואים כקשר לכל החיים. אין זה אומר שזו "חתונה קתולית" ללא שום אפשרות לפרק את החבילה במקרים שבהם אי אפשר עוד להמשיך יחד. המחוייבות הזו היא לעשות כל מה שאפשר כדי למנוע פירוד ולתת לתהליך מספיק זמן כדי שיוכל להצליח.

איך נבנית המחוייבות באופן מעשי?

מעבר להחלטה לחיות יחד מתוך אהבה, המחוייבות נבנית מתוך הסכמה זוגית על ערכים משותפים ועל מטרות משותפות, ועל הסכמה על דרכים למימוש הערכים והמטרות המשותפים הללו. בדרך כלל יש הסכמה גלויה על מטרות הקשורות במקום מגורים משותף, על רכישה או שכירה של דירה, על שיתוף מלא בכספים, אבל יש גם עניינים שבהם ההסכמה אינה גלויה. לדוגמא, זוגות רבים לא הסכימו ביניהם על מספר הילדים שהם רוצים יחד. זוגות רבים עוד יותר אינם מסכימים על תדירות יחסי המין הרצויה לשניהם. חלק מהם אולי רובם, מקווים שבנושאים אלה יגיעו להסכמה ממילא, ללא צורך בדיבור על כך – האהבה תנצח.

במקרים רבים לא פשוט כל כך להגיע להסכמה הממלאת ומספקת את צורכי שניכם. לכן אם מתעוררים אצלכם קשיים וצצות בעיות סביב עניינים חשובים בקשר הזוגי רצוי שתזכרו שמחוייבות היא גם התחייבות לפתור יחד בעיות בקשר. וכאן זוגות רבים, רבים מדי, נכשלים וחיים בתסכול וטינה. כולנו לא לומדים בשום מקום איך להגיע להסכמה ולפתרונות מספקים – לא במשפחת המוצא שלנו ולא במסגרות החינוך שבהן למדנו. לפחות לא בצורה יסודית ויעילה.

אם אתם מנסים ברצינות לפתור בעיות ואינכם מצליחים, המחוייבות שלכם לקשר פירושה גם  להסכים להיעזר בייעוץ מקצועי ולא לוותר על הקשר.

אחת הדרכים המקסימות לבטא את המחוייבות שלכם היא לכתוב את אמנת הנישואים הפרטית והייחודית שלכם. הכתיבה נותנת לכם כמה תועלות: היא מבהירה ומחדדת את המחשבות והרעיונות וגם הופכת אותם לממשיים יותר, מוחשיים ואמיתיים יותר. תהליך הכתיבה יכול להיות נעים, מעניין ומקרב. הוא עשוי להיות יצירתי ומשעשע, ואפשר להעשיר אותו בתמונות או בציורים.

לפני שכותבים את אמנת הזוגיות, כדאי לנסח חזון זוגי. החזון פורש את מטרותינו כזוג את זהותנו הזוגית ואת הסיבות להיותנו זוג. הוא מפרט את הגורמים שמשכו אותנו זו אל זה, את התכונות שבזכותן התאהבנו זה בזו, ואת הערכים ששנינו מאמינים בהם ורואים בהם עקרונות חשובים לכוון לפיהם את חיינו. האמנה  הזוגית מפרטת איך אנחנו מתכוונים לממש את הערכים ואת המטרות שלנו בתחומי החיים שלנו כזוג: בכלכלה הביתית, בקריירה/בעסקים, בהורות, בתקשורת הזוגית, במיניות, וביחסים עם המשפחה המורחבת ועם חברים.

השארת תגובה